Ζητήματα περιγραφής και καταλογογράφησης πόρων μουσικής: μία θεωρητική προσέγγιση - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα εργασία έχει σκοπό να παρουσιάσει τις μουσικές βιβλιοθήκες και τα ζητήματα τα οποία τις αφορούν. Ειδικότερα, παρουσιάζονται και αναλύονται τα πρότυπα καταλογογράφησης, καθώς επίσης τα είδη των μουσικών βιβλιοθηκών και των επαγγελματικών οργανισμών. Επίσης, εξετάζονται οι τρόποι, οι δεξιότητες και οι γνώσεις οι οποίες είναι απαραίτητες να διαθέτει ένας μουσικός βιβλιοθηκονόμος, προκειμένου να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τους χρήστες του οργανισμού στον οποίο ανήκει. Επιπλέον, παρουσιάζονται οι τύποι μουσικού υλικού, καθώς και η ιστορική τους διαδρομή στο πέρασμα του χρόνου. Ακόμη, παρουσιάζονται οι έννοιες της καταλογογράφησης και της ταξινόμησης των μουσικών πόρων, καθώς και οι σχετικές με τις δύο αυτές έννοιες τρέχουσες εξελίξεις.
Keywords: Μουσικές βιβλιοθήκες, μουσική βιβλιοθηκονομία, μουσική σημειογραφία, οπτικοακουστικό υλικό