Υποτιτλισμός στα ελληνικά για κ/Κωφούς και Βαρήκοους της ταινίας μικρού μήκους «Shaking a Singapore Spear» και σχολιασμός της διαδικασίας. - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα εργασία βασίζεται στην ταινία μικρού μήκους «Shaking a Singapore Spear» και συγκεκριμένα στην απόδοση υποτίτλων για κ/Κωφούς και Βαρήκοους (SDH), από την αγγλική προς την ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες για τη ζωή και τα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ωστόσο βασικός σκοπός είναι να διερευνηθεί η απήχηση του Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα στους ψηφιακούς ιθαγενείς, κυρίως τους νέους, στη Σιγκαπούρη. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, η ταινία περιέχει μια σειρά από ερωτήσεις προς αυτούς τους ανθρώπους και σίγουρα οι απαντήσεις τους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Keywords: Οπτικοακουστική Μετάφραση (ΟΑΜ), Υποτιτλισμός για κ/Κωφούς και Βαρήκοους (SDH)