Πειραματική ταινία μικρού μήκους : "Fragments of life from the place I call home" - (:unkn) unknown (My University, 2024)
To παρόν κείμενο αποτελεί την θεωρητική ανάλυση της πτυχιακής μου εργασίας η οποία αφορά τη δημιουργία μίας μικρού μήκους πειραματικής ταινίας. Η ανάλυση αυτή έχει δύο ξεχωριστά σκέλη. Το πρώτο αφορά μια θεωρητική εξέταση και αναδρομή στην ιστορία του πειραματικού κινηματογράφου, προσπαθώντας από τη μία να δοθεί ένας ορισμός του, που να εξυπηρετεί και δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της ταινίας ως «πειραματική», κι από την άλλη να αποσαφηνίσει τα είδη και τους καλλιτέχνες που αποτέλεσαν βασικές επιρροές στη δημιουργία αυτής της ταινίας. Το δεύτερο σκέλος αφορά τη διαδικασία υλοποίησης της ταινίας κατά το οποίο γίνεται μια λεπτομερής ανάλυση θεωρητικών και πρακτικών ζητημάτων και αποφάσεων που πάρθηκαν σε σχέση τους παρακάτω άξονες: Τη σκηνοθεσία, την αφήγηση, το μοντάζ και τον ήχο της ταινίας.
Keywords: Κινηματογράφος, Μικρού μήκους, Ανάλυση κινηματογραφικού έργου, Ιστορία πειραματικού κινηματογράφου, Κινηματογραφικές επιρροές