Μετάφραση, σχολιασμός και γλωσσάρι ειδικών όρων του επιστημονικού άρθρου “Live fast, die young? A review on the developmental trajectories of ADHD across the lifespan”, των Franke, Barbara, κ.α., European neuropsychopharmacology: the journal of the European College of Neuropsychopharmacology vol. 28,10 (2018): 1059–1088. - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η πτυχιακή αυτή εργασία περιλαμβάνει τη μετάφραση, τον σχολιασμό και το γλωσσάρι ειδικών όρων ενός κειμένου που αφορά την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) το οποίο αντλήθηκε από την ιστοσελίδα του National Center for Biotechnology Information (Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικής Πληροφόρησης των ΗΠΑ). Συγκεκριμένα, το κείμενο πρόκειται για ένα επιστημονικό άρθρο που πραγματεύεται τη ΔΕΠΥ και από αυτό επιλέχθηκε ένα συγκεκριμένο κομμάτι προς μετάφραση. Στα σημεία αυτά που μεταφράστηκαν γίνεται λεπτομερής αναφορά στις συννοσηρότητες της ΔΕΠΥ και τη θεραπευτική αγωγή όπως και τις επιδράσεις της κατά τη διάρκεια της ζωής.
Keywords: Τεχνική Μετάφραση, Γλωσσάρι, Ιατρικό Κείμενο; Technical translation, Glossary, Medical Text