Μετάφραση και μεταφραστικός σχολιασμός του αποσπάσματος του βιβλίου « Μεθ Ορμής Ακάθεκτου. Επίτομη Ιστορία του πολεμικού Ναυτικού 1821-1945», Β’ Έκδοση (σελίδα 460 έως 476) - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Το παρόν κείμενο προς μετάφραση που κλήθηκα να μεταφράσω για την πτυχιακή μου εργασία αποτελεί απόσπασμα του βιβλίου «Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου- Επίτομη ιστορία του πολεμικού ναυτικού 1821-1945».Το βιβλίο αυτό κάνει λόγο για την ιστορία αλλά και την εξέλιξη του πολεμικού Ναυτικού στην Ελλάδα σε ένα οργανωμένο στρατιωτικό σύστημα. Επίσης, γίνεται ανάλυση σε πολλούς ναυτικούς τομείς όπως για παράδειγμα την ναυτική εκπαίδευση, το στόλο, τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής καθώς επίσης και στην πολιτική και στρατιωτική δύναμη της χώρας, καθώς η Ελλάδα αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη ναυτική δύναμη.
Keywords: πολεμικό ναυτικό, Ελλάδα, τορπιλοβόλο, θωρηκτό, πλοίο, μεταφραστική διαδικασία, σχολιασμός