Πτυχιακή εργασία «Abandon» - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα γραπτή εργασία έχει ως στόχο την ανάλυση του οπτικοακουστικού έργου μικρού μήκους με τίτλο «Abandon».Κρίθηκε σκόπιμο να γίνει αρχικά μια ιστορική αναδρομή των κινημάτων που αφορούν τον Κινηματογράφο και των εκπροσώπων που επηρέασαν τον γράφοντα στη σύλληψη και στην υλοποίηση της ταινίας. Αφού παρουσιαστεί το σενάριο και η ανάλυσή του, στη συνέχεια θα γίνει συνοπτική αναφορά στη Θεωρία του Τρισδιάστατου Πλέγµατος του Robert Plutchik σε σχέση με τις χρωματικές επιλογές της ταινίας. Πρόκειται για μια θεωρία που συνδέει γενικά τα χρώματα με τα συναισθήματα του κάθε ανθρώπου και συγκεκριμένα στην ταινία τα χρώματα συνδέονται με τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών της ιστορίας . Αμέσως μετά παρουσιάζονται η ιστορία και η θεωρία του μοντάζ. Τέλος, αναλύεται το έργο «Abandon» ως προς το μοντάζ και τη σκηνοθεσία.
Keywords: Αβάν-γκαρντ, Γαλλικός Ιμπρεσιονισμός, Βιντεοτέχνη ,Γερμανικός Εξπρεσιονισμός, Πειραματικός Κινηματογράφος, Χρώμα και συναίσθημα, Μοντάζ, Σκηνοθεσία