Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΧΙΠ ΧΟΠ - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία κάνουμε λόγο για μια κουλτούρα μέσα στην οποία δεκαετίες τώρα ‘’μεγαλώνουν’’ γειτονιές, αναπτύσσονται ιδεολογίες και διαμορφώνεται η αισθητική ενός φαινομένου που από τη δεκαετία του ’70 έχει μετατραπεί από μια αυτοπαθή ψυχαγωγία σε μια πολιτισμική αναδιάταξη της οποίας η ισχύ ολοένα μεγαλώνει. Από την άλλη θέτουμε ως στόχο έρευνας και προβληματισμού την ανάδειξη και προβολή των ανοιχτών χώρων. Στους χώρους εκείνους συναντάμε και την πολυσύνθετη έννοια του πολιτισμού μια έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνη της πόλης.

In this thesis we are talking about a culture in which for decades now neighbourhoods have been growing, ideologies have been developing and aesthetics have been shaped by a phenomenon that since the 1970s has been transformed from a self-indulgent entertainment into a cultural reordering whose power is growing. On the other hand, we set as an objective of research and reflection the promotion of open spaces. In these spaces we find the complex concept of culture, a concept that is inextricably linked to that of the city.
STREET CULTURE AS AN OPEN AIR MUSEUM IN THE CREATIVE URBAN SCENE: SUBJECT FOR STUDY THE HIP HOP CULTURE
Keywords: κουλτούρα δρόμου, πολιτισμός,hip hop, ανοιχτοί χώροι, μουσείο,