Διδακτική αξιοποίηση των τραγουδιών του Θανάση Παπακωνσταντίνου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Δυνατότητες-προτάσεις - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα εργασία έχει σκοπό να (ανα)δείξει τη διδακτική αξία των τραγουδιών που έχει συνθέσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου (Θ.Π.). Αρχικά, παρουσιάζονται περιεκτικά τα χαρακτηριστικά και οι καταβολές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ως ιδιαίτερου είδους τέχνης. Αφού εκτεθούν οι σκοποί και οι στόχοι της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και των σχετικών με το τραγούδι μαθημάτων της, επιχειρείται ο προσδιορισμός της υπάρχουσας και της δέουσας θέσης του, ως διδακτικού αντικειμένου, σε αυτήν. Στη συνέχεια γίνεται παρουσίαση του έργου του Θ.Π. και συνοπτική ανάλυση των χαρακτηριστικών του. Τέλος, καταγράφονται οι γενικές δυνατότητες αξιοποίησης των τραγουδιών του, ειδικότερα στη Β/βάθμια Εκπαίδευση, σε διάφορα πεδία και επίπεδα και κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις διδασκαλίας τους.
Keywords: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, τραγούδι, έντεχνο, εκπαίδευση, διδασκαλία, ανθρωπιστική/καλλιτεχνική παιδεία, διαθεματικότητα, Λογοτεχνία, Ποίηση, Μουσική