Transforming Information Privacy Behavior through Experiential Procedures - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα διατριβή επικεντρώθηκε σε τρεις στόχους για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προαναφερθέντος ερευνητικού προβλήματος. Αρχικά προσδιορίσαμε τους παράγοντες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά ιδιωτικότητας. Τα ευρήματα της έρευνάς μας αποκάλυψαν ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εν λόγω συμπεριφορά, τους οποίους συγκεντρώσαμε και συνθέσαμε υπό ένα ενιαίο πλαίσιο. Στη συνέχεια, μελετήσαμε τους επιστημονικούς κλάδους της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας, της φιλοσοφίας και της υγείας για να ανακαλύψουμε μεθόδους μετασχηματισμού της συμπεριφοράς της ιδιωτικότητας. Η Γνωστική Θεωρία και η επέκτασή της, το Μοντέλο Πεποιθήσεων στην Υγεία, έχουν εφαρμοστεί σε διάφορους κλάδους για να διευκολύνουν το μετασχηματισμό μίας συμπεριφοράς. Συνδυάσαμε τις προαναφερθείσες θεωρίες με τους παράγοντες που καθορίζουν τη συμπεριφορά της ιδιωτικότητας ενός ατόμου. Στο πλαίσιο της μελέτης μας ανακαλύψαμε ότι οι αναφερόμενες θεωρίες εφαρμόζονται πιο αποτελεσματικά μέσω μεθόδων βιωματικής μάθησης και διδασκαλίας. Η έρευνά μας έδειξε ότι υπάρχει ευρεία επιστημονική συνέπεια ότι η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) και ο Γνωσιακός Μετασχηματισμός Συμπεριφοράς (CBTx) έχουν δοκιμαστεί διεξοδικά και επιτυχώς στο παρελθόν ως μέθοδοι για την αλλαγή της συμπεριφοράς των ατόμων. Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω ουδέτερων ερεθισμάτων, πρακτικών αξιολογήσεων και μεθόδων Παρακινητικών Συνεντεύξεων (MI). Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, αναπτύξαμε ένα νέο πλαίσιο μετασχηματισμού συμπεριφοράς ιδιωτικότητας (Privacy Behavior Transformation Framework - PBTF).

This Thesis focused on three fundamental factors to address the aforementioned issue. We attempted to determine the factors that affect privacy behavior. Our research findings revealed that there are numerous factors that can impact the outcomes. We continuously explored the scientific disciplines of psychology, sociology, philosophy, and health to discover methods for changing behavior. The Cognitive Theory and its extension, the Health Belief Model, have been applied in various disciplines to facilitate behavioral change. We combined the aforementioned theories with aspects that determine privacy behavior to create a conceptual scheme that could influence individuals' privacy behavior. We discovered in the same study that the mentioned theories are more effectively applied with experiential learning and teaching methods. We continuously researched the methods that have been applied to various fields and effectively changed individuals’ behavior. Research indicates that there is widespread agreement among academics that Cognitive Behavior Therapy (CBT) and Cognitive Behavior Transformation (CBTx) have been thoroughly and successfully tested in the past for changing individuals' behavior. These methods can also be utilized through neutral stimuli, practical assessments, and Motivational Interviews (MI) methods. Finaly, we introduced a new framework named Privacy Behavior Transformation Framework (PBTF) that incorporated all three methodologies described.
Keywords: συμπεριφορά ιδιωτικότητας, τροποποίηση συμπεριφοράς ιδιωτικότητας, βιωματικές μέθοδοι, βιωματικές διαδικάσίες; privacy behavior, privacy behavior transformation, experiential methods, experiential procedures