Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου: Η επικοινωνίας της ελληνικής περιφέρειας με την σύγχρονη τέχνη τον 21ο αιώνα - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου είναι μια πινακοθήκη σύγχρονης τέχνης που βρίσκεται στην άνωθεν πόλη της δυτικής ελληνικής περιφέρειας. Συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας του αστικού της ιστού. Στεγάζεται σε ένα παλαιό διατηρητέο κτίριο σε κεντρικό σημείο της πόλης. Η μόνιμη συλλογή της αποτελείται από σύγχρονα και μοντέρνα έργα τέχνης που προέρχονται από δωρεές καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργάζεται και για τη διοργάνωση των περιοδικών της εκθέσεων. Έχει ψηφιακή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διακρίνεται από εξωστρέφεια και διοργανώνει εκπαιδευτικές – ψυχαγωγικές δράσεις. Για το έργο της δημοσιεύεται και μια συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της και ζωγράφο Χρήστο Γαρουφαλή, ο οποίος μιλάει για το όραμα της πινακοθήκης, τη ζωγραφική του και τον τόπο του. Δίνονται τα συμπεράσματα και κάποιες προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη της.

The municipal art gallery of Agrinio is a modern art gallery and there is in the western district of Greece. Gallery contributes to the elevation of the cultural identity of it’s urban fabric. Is quartered in an old preservable building in a central point of the town. It’s permanent collection contains contemporary and modern artworks which are emanated from artist’s donation in whom collaborates for the organization of periodic exhibitions too. It has digital presentation in the social media. Is distinguished by extroversion and organizes educational – entertaining programs. For it’s action is published an interview with the artistic director and painter Christos Garoufalis, who speaks for the vision of gallery, his painting art and place. Are giving conclusions and some proposals for gallery’s development and emergence.
Keywords: Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, εξωστρέφεια, κοινό, πολιτισμός, έργα τέχνης, καλλιτέχνες, μόνιμη συλλογή, περιοδικές εκθέσεις, πολιτιστικός φορέας; Municipal Gallery of Agrinio, extroversion, audience, civilization, artworks, artists, pernament collection, periodic exhibitions, cultural actor