Ενορχήστρωση Πόρων σε Δυναμικά Software-Defined Networking Περιβάλλοντα - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Τα τελευταία χρόνια, σε σύγχρονα δικτυακά περιβάλλοντα, επικρατεί η τάση softwarization και virtualization δικτυακών υπηρεσιών. Τα περιβάλλοντα αυτά βασίζονται κατά κόρον στην τεχνολογία των Software-Defined Networks (SDNs), τα οποία προσφέρουν “φυσικά κατανεμημένο αλλά λογικά κεντρικοποιημένο” έλεγχο του δικτύου. Έτσι, προσφέρουν νέες πρωτοφανείς δυνατότητες στην αυτοματοποίηση και διαχείριση δικτυακών διεργασιών, αλλά ανοίγουν και νέες προκλήσεις που χρήζουν αντιμετώπισης. Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις ενός τέτοιου περιβάλλοντος αποτελεί η ενορχήστρωση των πόρων, όπως οι SDN ελεγκτές, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν σε αυτό, όπως η ροή των δεδομένων, μεταβάλλονται δυναμικά με την πάροδο του χρόνου. Η αποδοτική διαχείριση των πόρων αυτών αποτελεί παράγοντας ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη λειτουργία του δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της ελαχιστοποίησης της καθυστέρησης. Συνεπώς, στόχος της παρούσας Διπλωματικής Εργασίας είναι η μελέτη ζητημάτων ενορχήστρωσης πόρων σε δυναμικά SDN περιβάλλοντα για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του δικτύου.

In recent years, the softwarization and virtualization of networking services has emerged in modern networking environments. Such environments primarily rely on the Software-Defined Networking (SDN) paradigm, which promises “physically distributed but logically centralized” control of the network. Hence, they provide unprecedented capabilities in the automation and management of networking processes, but they also open up new challenges that need to be addressed. One of the most prevalent challenges in such an environment constitutes the orchestration of resources, such as SDN controllers, as the conditions, under which operation is conducted, fluctuate dynamically over time. Effective management of such resources is vital for optimal network operation, including the minimization of latency. Therefore, the goal of the present Thesis is to study resource orchestration issues that emerge in dynamic SDN environments for optimizing network performance.
Resource Orchestration in Dynamic Software-Defined Networking Environments
Keywords: Δίκτυα Καθοριζόμενα από Λογισμικό,Πρόβλημα Τοποθέτησης Ελεγκτή,Τοποθέτηση Υπηρεσίας,Διαχείριση Πόρων,Μεταφορά Υπηρεσίας; Software-Defined Networking,Controller Placement Problem,Facility Location,Resource Allocation,Service Migration