Προσβασιμότητα χώρων πολιτισμού: Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για επισκέπτες στο φάσμα του αυτισμού - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία στόχο της έχει να παρουσιάσει τις υπάρχουσες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) για προσβασιμότητα σε χώρους πολιτισμού για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Στο θεωρητικό μέρος αναλύεται η έννοια του αυτισμού μέσα από διεθνή πρότυπα, η διάγνωση και αντιμετώπιση του. Ορίζονται οι χώροι πολιτισμού και στη συνέχεια γίνεται διερεύνηση των ΤΠΕ στον αυτισμό. Ως μελέτη περίπτωσης δημιουργήθηκε και παρουσιάζεται ο οδηγός για τη Συλλογή Τυπογραφίας του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου για επισκέπτες στο φάσμα του αυτισμού.
Keywords: Αυτισμός, Χώροι Πολιτισμού, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας, Προσβασιμότητα, Κοινωνικές Ιστορίες, Συλλογή Τυπογραφίας, Μουσείο Ιονίου Πανεπιστημίου