Αναζητώντας τεκμήρια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 σε ιταλικές ηλεκτρονικές πύλες: Διδακτική και Παιδαγωγική προέκταση της Ιστορίας στο σχολείο - Ανάπτυξη κριτικής σκέψης. - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο να αναζητηθούν πληροφορίες σε ιταλικές ηλεκτρονικές πύλες για την Ελληνική Επανάσταση σε σχέση με την επιρροή που άσκησε στους Ιταλούς φιλέλληνες και να εντοπιστούν οι δικές τους θέσεις απέναντι στην Ελλάδα. Αποτελεί μια μελέτη περίπτωσης μόνο για τα ιταλικά φύλλα εφημερίδων διότι στόχος δεν είναι η σύγκριση με άλλες πήγες. Διερευνά την επίδραση και την επιρροή της ελληνικής επανάστασης στις μεταγενέστερες εξεγέρσεις και επαναστάσεις που σημειώθηκαν στην Ιταλία, την πορεία των πηγών καθώς και την απήχηση τους στην Ιταλία και την αποτύπωσή της επανάστασης στα έντυπα. Σημαντικό μέρος καταλαμβάνουν τα άρθρα που σχετίζονται με την Κρήτη-Candia αλλά και με τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο. Τέλος δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο πως μπορεί να αξιοποιηθεί διδακτικά και παιδαγωγικά η περίπτωση της Επανάστασης στο σχολείο και γενικά του μαθήματος της Ιστορίας μέσα από την χρήση των νέων τεχνολογιών .

The present thesis aims to search for information on Italian online portals about the Greek Revolution in relation to its influence on Italian philhellenes and to identify their own positions towards Greece. It is a case study of Italian newspapers only because the aim is not to compare with other countries. It explores the influence and impact of the Greek Revolution on the later revolts and revolutions that occurred in Italy, the trajectory of the sources as well as their impact in Italy and the imprint of the revolution in the press. An important part is taken up by articles related to Crete-Candia and the rest of Greece. Finally, particular attention is given to how the case of the Revolution can be used didactically and pedagogically in schools and in the history course in general through the use of new technologies.
Keywords: ιταλικές ηλεκτρονικές πύλες , Ελληνική Επανάσταση , Φιλελληνισμός , Εθνική Παλιγγενεσία , Κρήτη , Ιστορία ,σχολείο , Νέες Τεχνολογίες ,πληροφορία.; Italian online portals , Greek Revolution , Philhellenism , National Revolution , Crete , History , school , New Technologies ,information .