Ομιλία Όλαφ Σολτς για το εξοπλιστικό με αφορμή το ουκρανικό ζήτημα (Rede von Bundeskanzler Olaf Scholz zu immensen Investitionen in die Bundeswehr angesichts der aktuellen Situation in der Ukraine).Μετάφραση από Γερμανικά σε Ελληνικά και σχολιασμός. - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η πτυχιακή μου εργασία αποτελείται από τη μετάφραση και τον σχολιασμό της ομιλίας του Καγκελάριου της Γερμανίας, κ. Όλαφ Σολτς, στις 27 Φεβρουαρίου 2022 στο Γερμανικό Κοινοβούλιο (Bundestag), σχετικά με τους εξοπλισμούς, με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η συγκεκριμένη ομιλία επιλέχθηκε καθώς πραγματεύεται ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις αποφάσεις που έλαβε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του. Επίσης, μετέφρασα την παρέμβαση της Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, κ. Αναλένα Μπέρμποκ, που έχει ως κύριο θέμα την εξωτερική πολιτική που θα εφαρμόσει η Γερμανία σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα.

My senior thesis consists of the translation and commentary of the speech of the German Chancellor Mr. Olaf Scholz on 27 February 2022 in the German Bundestag, on the subject of military equipment, on the occasion of Russia's invasion of Ukraine. This speech was chosen as it deals with an extremely topical issue, Russia's invasion of Ukraine and the decisions taken by German Chancellor Olaf Scholz to strengthen his country's armed forces. I also translated the intervention of the German Foreign Minister Mrs Annalena Baerbock, which focuses on Germany's foreign policy on the Ukrainian issue.
Policy statement by German Chancellor Olaf Scholz on additional military spending in wake of Russia's invasion of Ukraine. Translation from German to Greek and commentary.
Keywords: πολιτική ομιλία, μετάφραση, Όλαφ Σολτς, εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία, αύξηση εξοπλισμών, Πούτιν; policy statement, translation, Olaf Scholz, Russian invasion of Ukraine, additional military spending, Putin