"Αρχείο οικογένειας Λίνας Πιέρρη: Μία πρώτη προσέγγιση" - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Το ιδιωτικό αρχείο Λίνας Πιέρρη φωτίζει μία ιδιαίτερα σημαντική εποχή για την Κέρκυρα, αυτή που κυριαρχούσαν οι ευγενείς και τα φέουδα, ενώ περιλαμβάνει και πτυχές της ζωής ανθρώπων που κατείχαν δημόσια αξιώματα. Βασικό τμήμα του αρχείου είναι η παρακολούθηση και διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας των οικογενειών, κυρίως των Θεοτόκη, όπως και η προάσπιση των ιδικτησιακών τους δικαιωμάτων. Η παρούσα εργασία είχε ως στόχο την επαναξιολόγηση και εκ νέου ταξινόμηση του υλικού, καθώς και τη δημιουργία νέου καταλόγου που θα λειτουργεί ως εργαλείο έρευνας. Ο ενημερωμένος κατάλογος περιέχει και το υλικό της περιόδου 2011-2014 το οποίο ήταν αταξινόμητο. Το αρχείο ευρετηριάστηκε από την αρχή ενώ σχηματίστηκαν τα βασικά υποαρχεία και υποσειρές. Η περιγραφή του αρχείου πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο φακέλου.
Keywords: Γενικά Αρχεία του Κράτους, Ιδιωτικά Αρχεία, Οικογένεια Θεοτόκη, Λίνα Πιέρρη, Διεθνές Πρότυπο Αρχειακής Περιγραφής, Αρχεία Κέρκυρας, Κέρκυρα