Μετάφραση και σχολιασμός της πέμπτης θεματικής της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO), σ.23-29 από τη γαλλική έκδοση - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Σήμερα η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ένα απαιτητικό έργο συντονίζοντας τις προσπάθειες των είκοσι επτά, πλέον, κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Το πεδίο δράσης της είναι σύνθετο, καλύπτοντας τομείς όπως η υγεία, η επισιτιστική ασφάλεια, η αντιμετώπιση καταστροφών, ενώ παρέχει υποστήριξη σε διεθνές επίπεδο μέσω της παροχής βοήθειας και στις πέντε ηπείρους. Η παρούσα πτυχιακή εργασία δομείται γύρω από τη μετάφραση ενός τμήματος (σ. 23-29) από τη γαλλική έκδοση της πέμπτης θεματικής της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO) και τον σχολιασμό των μεταφραστικών ζητημάτων που προέκυψαν.

Aujourd'hui, la Direction générale de l'aide humanitaire et de la protection civile entreprend une tâche exigeante, coordonnant les efforts des désormais vingt-sept États membres de l'Union européenne (UE). Sa portée est complexe, couvrant des domaines tels que la santé, la sécurité alimentaire, la gestion des catastrophes, et elle fournit un soutien international à travers une assistance aux cinq continents. La présente thèse s'articule autour de la traduction d'une section (pp. 23-29) de la version française du cinquième thématique de la Direction générale de l'aide humanitaire et de la protection civile de la Commission européenne (DG ECHO) et du commentaire sur les défis de traduction qui ont surgi.
Traduction et commentaire de la thématique n° 5 de la Direction générale de l'aide humanitaire et de la protection civile de la Commission européenne (DG ECHO), pp. 23-29 de la version française
Keywords: Μετάφραση-Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στην Ε.Ε.-ΓΔ ECHO; Translation-EU Civil Protection Mechanism -DG ECHO