Ars Memoriae: Ανάλυση της Λειτουργίας της Μνήμης και Παραγωγή Φωτογραφικού Λευκώματος - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η μνήμη έχει απασχολήσει φιλοσόφους και επιστήμονες τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της όσο και για το ρόλο που διαδραματίζει σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Η μνήμη είναι ένας από τους πυλώνες της ταυτότητας του ατόμου και της κοινωνίας δημιουργώντας μια συνέχεια ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Δεν αρκούμαστε όμως στις αναμνήσεις μας ως νοητικές κατασκευές, αλλά επιδιώκουμε την απτή απόδειξη ότι αυτό που θυμόμαστε πράγματι υπήρξε. Δημιουργούμε ενθύμια και μνημεία ή κρατάμε παλιά αντικείμενα για το λόγο ότι φέρνουν το παρελθόν λίγο πιο κοντά. Το θέμα της παρούσας εργασίας είναι τα ενθύμια, η χρήση, και η σημασία τους τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική ζωή. Η εργασία αποτελείται από τη θεωρητική ανάλυση και το φωτογραφικό λεύκωμα.

Memory has been studied by both scientists and philosophers for the way it works and it's impact in our society. Memory is a basic element of the identity of a person as well as of society, because of the way it connects the past with the present. But memory is not just constructs of the mind, we also strive to create things as proof that something existed. We create mementos and monuments just to bring the past a little closer. This thesis is about memory and the mementos we use in our private and public life. There are two parts, a theoretical analysis and a photo essay.
Keywords: Φωτογραφία, Μνήμη, Μνημεία, Ενθύμια, Φωτογραφικό Δοκίμιο, Συλλογική Μνήμη; Photography, Memory, Monuments, Mementos, Photo Essay, Collective Memory