Ανάπτυξη διαδικτυακού ιστότοπου για την υποστήριξη πέντε βασικών κατηγοριών πολυμεσικού περιεχομένου. - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Το CMS WordPress αποτελεί μια δημοφιλή πλατφόρμα ανοικτού κώδικα, η οποία χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες για πολλούς λόγους. Επιπλέον, κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά για τις CMS πωλήσεις. Η παρούσα εργασία αποτελεί μια εικόνα και περιγραφή της κατασκευής ιστοσελίδας της τεχνολογίας CMS (συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου) και συγκεκριμένα του WordPress. Αρχικά, παρουσιάζονται μερικές πληροφορίες και στη συνέχεια περιγράφεται βήμα βήμα με τη βοήθεια εικόνων η διαδικασία δημιουργίας και ανάπτυξης της ιστοσελίδας. Η εργασία διαιρείται σε 4 κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο περιέχει πληροφορίες για το WordPress και συγκεκριμένα παρουσιάζει τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αλλά και τη σύγκρισή του με άλλες πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου όπως το Drupal και το Joomla. Το δεύτερο κεφάλαιο αφορά τη δημιουργία της ιστοσελίδας. Ειδικότερα, περιλαμβάνει μια συνοπτική εισαγωγή και στη συνέχεια αναφέρεται στην αγορά Domain Name και στη σύνδεση με τον Server. Το τρίτο κεφάλαιο της εργασίας αναφέρεται στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά γίνεται λόγος για την εγκατάσταση του WordPress, στη συνέχεια για την επιλογή θέματος και την εγκατάστασή του αλλά και για την εγκατάσταση και περιγραφή των Προσθέτων. Επιπλέον, δίνονται πληροφορίες για την δημιουργία των σελίδων και για την τροποποίησή τους, για την δημιουργία προϊόντων με χρήση του WooCommerce αλλά και για τη δημιουργία εκδηλώσεων και άρθρων. Ακόμη, παρουσιάζεται διεξοδικά η κατασκευή φόρμας επικοινωνίας, η δημιουργία ενημερωτικού δελτίου καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα εγγραφής στο ενημερωτικό δελτίο. Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο πραγματοποιείται με τη βοήθεια εικόνων η παρουσίαση της ιστοσελίδας. Τέλος, παρουσιάζεται ο επίλογος-συμπεράσματα και παρατίθεται η βιβλιογραφία.
Keywords: Ιστότοπος, πολυμεσικό Περιεχόμενο, ιστοσελίδα, σελίδα,