Διαδρομές: Φωτογραφικό λεύκωμα, Φωτοκολάζ, Φωτομοντάζ - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Ο κόσμος μας είναι γεμάτος εικόνες, φωτογραφίες και γραφιστικές συνθέσεις, που μας ενημερώνουν, μας ψυχαγωγούν και μας προκαλούν συναισθήματα. Οι τέχνες προοδεύουν και σε συνδυασμό με την ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας δημιουργούν ένα συνονθύλευμα αναλογικών και ψηφιακών καλλιτεχνικών έργων. Η ανάμειξη των τεχνών προσφέρει πολλαπλή δημιουργική έκφραση στον καλλιτέχνη και αισθητική απόλαυση στο θεατή. Έναυσμα της επιλογής και ενασχόλησής μου με το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε το γεγονός ότι επιθυμούσα να δημιουργήσω ένα οπτικό έργο, που να συνδυάζει δύο ειδών τέχνης, τη φωτογραφία και τη γραφιστική. Στην εποχή που διανύουμε η ζωή μας είναι γεμάτη φωτογραφίες και εικόνες με σύμβολα, σχέδια και ζωγραφιές. Η παρούσα εργασία αποτελείται από ένα φωτογραφικό λεύκωμα, το οποίο περιλαμβάνει δύο ενότητες: 1. φωτογραφίες αυτούσιες και 2. φωτογραφίες, οι οποίες έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία με αποτέλεσμα τη μετατροπή τους σε ψηφιακό Φωτοκολάζ ή Φωτομοντάζ.
Keywords: Φωτογραφία, Τέχνη, διαδρομές, ανάμνηση, οπτικοποίηση κόσμου, (κατασκευασμένη) πραγματικότητα, ψευδαίσθηση, Φωτογραφικό λεύκωμα, ψηφιακό Φωτοκολάζ, Φωτομοντάζ, καλλιτέχνες του Φωτο – κολάζ/ μοντάζ, Ντανταϊσμός, κίνημα Dada, Γραφιστικές Τέχνες, Adobe Photoshop