Χρήση εργαλείων μηχανικής μάθησης και γλωσσικής τεχνολογίας για την αναγνώριση εχθρικού λόγου σε στίχους τραγουδιών - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η χρήση τεχνολογιών μηχανικής μάθησης και γλωσσικής τεχνολογίας για την ανίχνευση εχθρικού λόγου σε στίχους τραγουδιών αποτελεί έναν αναπτυσσόμενο τομέα έρευνας. Η κύρια ιδέα είναι να χρησιμοποιηθούν αλγόριθμοι που εκπαιδεύονται σε μεγάλα σύνολα δεδομένων για την αναγνώριση μοτίβων και χαρακτηριστικών που σχετίζονται με εχθρική ρητορική. Ο εχθρικός λόγος, που περιλαμβάνει τη ρητορική μίσους και την επιθετική γλώσσα, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία. Ειδικότερα, η ανίχνευση αυτού του λόγου στους στίχους τραγουδιών είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω της ευρείας επιρροής της μουσικής.
Keywords: μηχανική μάθηση, γλωσσική τεχνολογία, αναγνώριση εχθρικού λόγου, στίχοι τραγουδιών, μοντέλα βαθιάς μάθησης, κλασικές μέθοδοι, νευρωνικά δίκτυα, εργαλεία ταξινόμησης