Εξωτερική μουσική: Τροπική ανάλυση της συλλογής ασμάτων του Πέτρου Βυζαντίου ΧΓΦ ΒΚΨ 19/173 - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Θέμα της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η τροπική ανάλυση του χειρογράφου ΒΚΨ 19/173, κωδικογράφος του οποίου φέρεται να είναι ο Πέτρος Βυζάντιος. Η δημιουργία αυτής της χειρόγραφης συλλογής ασμάτων χρονολογείται περί τα τέλη του 18ου αιώνα. Επιλέγοντας δειγματοληπτικά κάποιες συνθέσεις της συλλογής, γίνετε μια προσπάθεια κατανόησης του τρόπου με τον οποίο αυτές αναπτύσσονται τροπικά.
Keywords: Εξωτερική μουσική, Πέτρος Βυζάντιος, Μακάμ, τροπικότητα, αναλύσεις, Βυζαντινή μουσική, Εκκλησιαστική μουσική, Βυζαντινή μουσική, Συλλογές ασμάτων, χειρόγραφο, ΒΚΨ 19/173, καταγραφές, Λόγια μουσική της ανατολής