Τα Σπορ και άλλες μορφές Ψυχαγωγίας μέσα από τον Kινηματογράφο: Ιστορική και Πολιτισμική προσέγγιση - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Πραγματοποιήθηκε μια αναλυτική περιγραφή επιλεγμένων ταινιών καθώς και μια ενδελεχής προσέγγιση των κύριων σημείων της υπόθεσης αναφορικά με το προβαλλόμενο άθλημα και τον εκάστοτε πρωταγωνιστή. Οι ταινίες που επιλέχθηκαν, παρακολουθήθηκαν με προσοχή και εν συνεχεία έγινε μια προσπάθεια διερεύνησης της σχέση τους με κοινωνικά θέματα όπως πολιτικά, εθνικά, οικονομικά και ιστορικά. Επισημαίνεται ο ρόλος τους στην αναπαραγωγή και στη διαμόρφωση προτύπων και στερεοτύπων, στην ανάδειξη θετικών γεγονότων και προβληματικών πρακτικών της πραγματικότητας, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται μια αθλητική κοινωνική πραγματικότητα ιδωμένη υπό το ¨κινηματογραφικό φως¨ και όχι τόσο από την καταγεγραμμένη ιστορία του αθλητισμού. Κατά την ανάλυση κάθε ταινίας τεκμηριώνεται και ο λόγος επιλογής της στην παρούσα εργασία.
Keywords: Σπορ Ψυχαγωγίας Kινηματογράφο