Διερεύνηση επιδράσεων πληροφόρησης και πληροφοριακής συμπεριφοράς στις συνήθειες και στην αυτό - αντιλαμβανόμενη ποιότητα ζωής των πολιτών - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Η Πληροφόρηση- Πληροφοριακή συμπεριφορά των πολιτών είναι δύο έννοιες, σημαντικές εστιάζοντας ιδιαίτερα σε μία εποχή που η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας και η εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα μας οδηγούν στην βελτίωση της.Oι επιδράσεις της Πληροφόρησης- Πληροφοριακής συμπεριφοράς των πολιτών στις συνήθειες και στην αυτό - αντιλαμβανόμενη ποιότητα ζωής τους χρήζει ιδιαίτερης προσοχής Iεραρχώντας τις επιδράσεις πληροφόρησης στις συνήθειες και στην αντίληψη των πολιτών της ποιότητα της ζωής τους έχουμε ως αφετηρία διερεύνησης την ανάγκη Πληροφόρησης, πόσο συχνά αναζητάνε οι πολίτες πληροφορίες για ζητήματα σχετιζόμενα με την υγεία, ποιες πηγές προέρχονται, ποια εμπόδια συναντούν καθώς και την ποιότητα της ζωής τους σε συνάρτηση με την κατάσταση της υγείας τους .Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική με διαφορετικές προσλαμβάνουσες εστιάζοντας σε ατομικές, κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους που επιδρούν διαφορετικά σε κάθε πολίτη. Η μέτρηση των επιδράσεων Πληροφόρησης στις Συνήθειες με την Ποιότητα Ζωής των πολιτών στην περίπτωση μου γίνεται με την χρήση ερωτηματολογίων. Τα ερωτηματολόγια είναι δομημένα σε κλίμακες, μετρούν τις ανάγκες και τις πηγές πληροφόρησης, τα εμπόδια που συναντήθηκαν κατά την αναζήτηση, την σωματική λειτουργικότητα, την σωματική και ψυχική υγεία, ευημερία. H Πληροφοριακή συμπεριφορά των πολιτών σε θέματα που σχετίζουμε με τις συνήθειες, την ποιότητα ζωής των πολιτών ως έτερο ζητούμενο της παρούσας ερευνητικής εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη την εξάπλωση του διαδικτύου σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής .Μέσω της εμπειρικής διερεύνησης που πραγματοποιούμε με την διανομή, συλλογή- επεξεργασία αντίστοιχων ερωτηματολόγιων αναδεικνύουμε το βαθμό σχετικότητας- απεικόνισης στην Πληροφοριακή συμπεριφορά σε σχέση με τις συνήθειες και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Information-Citizens' Information Behavior are two concepts.The analysis of which it is extremely important to focus especially at a time when the rapid development of technology and the introduction of new technologies in our everyday life have led to its improvement. Consequently, the effects of Information and Citizens' Information Behavior on their habits and their self-perceived quality of life require particular attention and thorough investigation So if we were trying to prioritize information-based influences on habits and how citizens perceive their quality of life, we would have as a starting point the need for information, that is, how often citizens are looking for information on issues directly related to health, sources come from and what barriers they encounter and their quality of life in relation to their state of health. Each case is different with different recruits and focuses on individual, social, economic and environmental parameters that affect differently each citizen. Measuring the Effects of Information on Habits with the Quality of Life of our citizens in our case is done by using questionnaires. The questionnaires are structured in scales that measure needs and sources of information, obstacles encountered during search, physical functioning, physical and mental health,well-being Finally,the Citizen's Information Behavior on issues related to the habits and the quality of life of the citizens is the other issue of the present research work,considering the spread of the Internet in all areas of our daily life. Through the empirical investigation that took place with the distribution, collection and processing of corresponding questionnaires,we tried to highlight the degree of relativity and to illustrate information behavior in relation to habits and the quality life of citizens
Keywords: Λέξεις κλειδιά : Αυτό - αντιλαμβανόμενη Ποιότητα ζωής, Πληροφοριακή συμπεριφορά, επιδράσεις Πληροφόρησης, διαδίκτυο, ανάγκες πληροφόρησης, πηγές Πληροφόρησης; Key words: Self- perceived Quality of life, Informative Behavior, Effects of information, Internet, Need for information, Source of information