Εικονογραφική ερμηνεία επιστημονικής φαντασίας της Κέρκυρας - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία και σύσταση μιας σειράς ψηφιακών εικόνων που εντάσσεται στη γενική κατηγορία της εικονογράφησης. Θέμα της είναι μια προσωπική εικονογραφική ερμηνεία αστικών τοπίων της Κέρκυρας με όρους Επιστημονικής Φαντασίας. Ειδικότερα κάθε εικονογράφηση αναπαριστά ένα φανταστικό, αφαιρετικό αστικό τοπίο όπου επικρατεί η τεχνολογική ανάπτυξη και το οποίο είναι εμπνευσμένο από κάποιο υπάρχον αστικό τοπίο της Κέρκυρας. Για το λόγο αυτό, στην υλοποίηση της εργασίας η μελέτη της χωροταξίας και της αρχιτεκτονικής του υπάρχοντος τοπίου από φωτογραφίες και επισκέψεις ήταν σημαντικός παράγοντας ώστε να αναπαρασταθεί η επιθυμητή πληροφορία. Το παρόν κείμενο υποστηρίζει, παρουσιάζει, περιγράφει και αναλύει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την υλοποίηση της εικονογραφικής αυτής σειράς. Επίσης, υποστηρίζει την εργασία μέσα από θεωρητική έρευνα, σχετική με το αντικείμενο, που έγινε πριν και κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της πτυχιακής εργασίας. Στο τελευταίο κεφάλαιο, εν είδει συμπεράσματος, αναφέρονται σκέψεις και προβληματισμοί όσον αφορά τη διαδικασία δημιουργίας μιας εικονογραφικής σειράς και του σκοπού της.
Keywords: Εικονογράφηση, Επιστημονική Φαντασία, Αστικά Τοπία, Κέρκυρα; Illustrator, Concept Art