Μετάφραση και σχολιασμός άρθρου που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Politique étrangère (Εξωτερική Πολιτική) – περιοδικό του Γαλλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (IFRI) – με θέμα τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η εργασία περιέχει τη μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά και τον σχολιασμό ενός κειμένου διεθνών σχέσεων. Το άρθρο αυτό πραγματεύεται τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE). Η μεταναστευτική–προσφυγική κρίση του 2015 ανέδειξε τις ανεπάρκειες του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, καθώς και την ανάγκη θέσπισης αποτελεσματικότερων ευρωπαϊκών πολιτικών ασύλου και μετανάστευσης. Εντούτοις, η αδυναμία των κρατών μελών να διαμορφώσουν μία κοινή θέση για το μεταναστευτικό–προσφυγικό ζήτημα καθυστέρησε την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ υιοθετήθηκαν βραχυπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπισή του. Ο συντάκτης του άρθρου σχολιάζει αυτά τα γεγονότα και θέτει το ερώτημα «Quo Vadis, Europe?».

The paper contains the translation from French into Greek and the commentary on a text of international relations. This article discusses the European Union's (EU) migration policy. The 2015 migration crisis highlighted the inadequacies of the European asylum system, as well as the need to establish more effective European asylum and migration policies. However, the inability of Member States to develop a common position on the migration-refugee issue delayed the start of negotiations, and short-term measures were taken to address it. The author of the article comments on these facts and poses the question "Quo Vadis, Europe?".
Keywords: μετάφραση, σχολιασμός, εξωτερική πολιτική, Ευρωπαϊκή Ένωση, διεθνείς σχέσεις, μετανάστευση, πρόσφυγες, κρίση, μέτρα αντιμετώπισης; translation, commentary, foreign policy, European Union, international relations, migration, refugees, crisis, response measures