Vivum Ex: Video & Bio Art Project - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η ολοκλήρωση ενός έργου Βίντεο Τέχνης και Βίο Τέχνης καθώς και η συγγραφή κειμένου που αφορά τη θεωρητική του τεκμηρίωση. Το ερευνητικό τμήμα της πτυχιακής εργασίας ξεκινά με τη θεωρία και την ιστορία των δύο βασικών κορμών του έργου, δηλαδή της Βίντεο Τέχνης και της Βίο Τέχνης, και συνεχίζει εστιάζοντας στην έρευνα πάνω στο πεδίο της Μικροβιολογίας και τη χρήση των μικροβίων στις Τέχνες. Έπειτα, εξηγούνται οι λόγοι και οι παράγοντες που κάνουν κάποια υλικά, τα οποία δεν ανήκουν στον κόσμο των Τεχνών, να αποκτούν εικαστική ιδιότητα και γίνεται μία ιστορική αναδρομή των κινημάτων στην Τέχνη και καλλιτεχνών που χρησιμοποίησαν τέτοια υλικά. Στο τέλος του ερευνητικού τμήματος της εργασίας αναλύεται το κύριο θέμα του έργου που είναι το «άγγιγμα». Γίνεται αναφορά στη σημαντικότητα του αγγίγματος και της επιρροής του στον άνθρωπο, στην ψυχολογία, στην κοινωνία, στη θρησκεία και στις Τέχνες, μέσω επιστημονικών ερευνών και παραδειγμάτων. Τέλος, γίνεται λεπτομερής περιγραφή για την διαδικασία και την ολοκλήρωση του καλλιτεχνικού τμήματος της πτυχιακής εργασίας όσον αφορά τη Βίο-Τέχνη και τη Βιντεοτέχνη.

The aim of the present Thesis is the completion of a Video Art and Bio Art project, as well as the writing of a text concerning its theoretical documentation. The research part of the Thesis begins with the theory and history of the two main bodies of the project, Video Art and Bio Art, and continues by focusing on research in the field of Microbiology and the use of microbes in Art. Then, the reasons and factors that make certain materials, which do not belong to the world of Arts, acquire artistic status are explained and a historical review of the movements in Art and the artists who used such materials is made. In the final segment of the research part, the main lyrical theme of the work, which is the "touch", is examined. Afterwards, scientific research and examples mention the importance of touch and its influence on humanity, psychology, society, religion, and the arts. Finally, there is a detailed description of the process and the completion of the artistic part of the thesis.
Vivum Ex: Video & Bio Art Project
Keywords: βιοτέχνη, βιο-τέχνη, βιντεοτέχνη, άγγιγμα, μικροβιολογία, καλλιέργειες μικροβίων, βιοηθική, επιστήμη, τέχνη, εικαστική αντίληψη, νεορεαλισμός, εννοιολογική τέχνη, τέχνη της γης, πτωχή τέχνη, τέχνη του σώματος; bioart, bio-art, video art, touch, microbiology, microbial culture, bioethics, science, art, visual art perception, neorealism, concept art, land art, arte povera, performance