Μετάφραση από τα ελληνικά προς τα αγγλικά από τον Τόμο 44-45 του Τεύχους 1 του περιοδικού ΣΤΟΜΑ: «Επιλέγοντας μεταξύ ακίνητης ή κινητής επιεμφυτευματικής πρόσθεσης για την αποκατάσταση της ολικά νωδής γνάθου» - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Το κείμενο-πηγή αποτελεί βιβλιογραφική ανασκόπηση, μια συστηματική μελέτη ερευνών που έχουν διεξαχθεί στο πεδίο της οδοντικής και ανωτέρας προσθετικής. Ειδικότερα, γίνεται κριτική αποτίμηση ξένων κατά κύριο λόγο βιβλιογραφικών πηγών, οι οποίες έχουν ως αντικείμενο έρευνας τις ακίνητες και κινητές επιεμφυτευματικές προσθετικές αποκαταστάσεις. Το κείμενο-πηγή αποσκοπεί στην ανίχνευση και την αξιολόγηση των τοπικών, συστηματικών και σχετιζόμενων με τον ασθενή παραγόντων που κατευθύνουν την επιλογή ενός σχεδιασμού θεραπείας για την αποκατάσταση της ολικά νωδής γνάθου.

The source text is a literature review, a systematic study of researches conducted in the field of advanced prosthodontics. In particular, a critical appraisal is made of mainly foreign, literature sources, which have as their research subject implant-supported fixed restorations and implant-retained restorations. The source text aims to identify and evaluate the local, systemic and patient-related factors that guide the selection of a treatment plan for the rehabilitation of the completely edentulous jaw.
Translation from Greek to English from the Volume 44-45 Issue 1 Journal "STOMA": "Fixed vs removable implant-supported prostheses for the rehabilitation of the completely edentulous jaw"
Keywords: βιβλιογραφική ανασκόπηση, ακίνητη επιεμφυτευματική αποκατάσταση, κινητή επιεμφυτευματική αποκατάσταση, ολική νωδότητα άνω γνάθου, ολική νωδότητα κάτω γνάθου; literature review, implant-supported fixed restoration, implant-retained restoration, complete maxillary edentulism, complete mandibular edentulism