«Βιώσιμη Διαχείριση Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO:Μοντέλα, Προτάσεις, Προοπτικές: Η Περίπτωση της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η διδακτορική διατριβή είναι δομημένη σε δέκα κεφάλαια, οργανωμένα σε τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει την εισαγωγή και τα κεφάλαια (2,3), στα οποία παρουσιάζονται οι κύριες έννοιες και παράγοντες που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά και τη διαχείρισή της. Στο κεφάλαιο 2 παρέχονται οι βασικές πληροφορίες που επιτρέπουν την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας ενός συστήματος πολιτιστικής διαχείρισης μνημείων. Στο κεφάλαιο 3 εξετάζεται η διαδικασία διαχείρισης ενός μνημείου από τη στιγμή της σύλληψης και προετοιμασίας ενός σχεδίου διαχείρισης έως και το σημείο της παρακολούθησης και επικαιροποίησής του. Η δεύτερη ενότητα αποτελείται από τρία κεφάλαια (4,5,6), καθένα εκ των οποίων περιγράφει σύγχρονους παράγοντες στη διαμόρφωση της διαχείρισης των μνημείων. Το κεφάλαιο 4 εξετάζει τη σχέση της τουριστικής ανάπτυξης και διαχείρισης με την πολιτιστική κληρονομιά. Το κεφάλαιο 5 αναλύει τον ρόλο της μαθησιακής διαδικασίας στην πολιτιστική και τουριστική διαχείριση των μνημείων, ειδικά μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων. Τέλος το κεφάλαιο 6 πραγματεύεται τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στην πολιτιστική διαχείριση. Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει τα τελευταία τέσσερα κεφάλαια (7,8,9,10), στα οποία προτείνεται και υιοθετείται δοκιμαστικά ένα νέο, καινοτόμο και βιώσιμο πλαίσιο διαχείρισης των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς. Στο κεφάλαιο 7 περιγράφονται σχέδια διαχείρισης τεσσάρων μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, πάνω στα οποία στηρίχθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου πλαισίου διαχείρισης. Στο κεφάλαιο 8 αναλύεται το προτεινόμενο «Διαδραστικό πλαίσιο βιώσιμης διαχείριση μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς – CORRELATE», οι στόχοι, οι προϋποθέσεις λειτουργίας και η διαδικασία εφαρμογής του. Στο κεφάλαιο 9 εφαρμόζεται στην πράξη το πλαίσιο CORRELATE στο μνημείο της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας. Η διδακτορική διατριβή ολοκληρώνεται με το κεφάλαιο 10, το οποίο περιλαμβάνει τη σύνοψη και τα συμπεράσματα της έρευνας.
Keywords: Βιώσιμη Διαχείριση, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, unesco