Ιωάννινα: μία πόλη με μεγάλη ιστορία - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Τα Ιωάννινα, γνωστά και ως Γιάννενα ή Γιάννινα, είναι πόλη της Ηπείρου, έδρα του Δήμου Ιωαννιτών και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. Είναι μία από τις σπουδαιότερες πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Ηπείρου. Πρόκειται για μία πόλη με πλούσια ιστορία, καθώς αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και κακουχίες λόγω των πολέμων και των οικονομικών καταστροφών, αλλά και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αφού έχει περάσει από διάφορες περιόδους ανά τους αιώνες. Η Λίμνη Παμβώτιδα, το στολίδι των Ιωαννίνων, με τις πυκνόφυτες όχθες της και τα βουνά της Ηπείρου να αντανακλώνται στα νερά της, δίνει στην πόλη μία μοναδική αίσθηση γαλήνης και ομορφιάς. Ένας περίπατος στα γραφικά δρομάκια του κάστρου της πόλης ξαναζωντανεύει τις μνήμες του Αλή πασά και της κυρά Φροσύνης, αλλά και της νεότερης ιστορίας της πόλης. Ανάμεσα στις πολλές ομορφιές των Ιωαννίνων είναι τα παραδοσιακά κτίσματα, τα πολυάριθμα αρχοντικά, σημαντικά μουσεία για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας κ.ά.. Αυτά και πολλά άλλα σημεία της πόλης, με έντονη ιστορική και πολιτιστική αξία, αποτελούν δείγματα της ηπειρωτικής αρχιτεκτονικής. Όλα αυτά και πολλά άλλα στοιχεία καταγράφονται στην παρακάτω εργασία, συνοδευόμενη από ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ, που αναδεικνύει την ομορφιά, την ιστορία, την πλούσια πολιτιστική παράδοση και την ιδιαίτερη γραφικότητατης πόλης.
Keywords: Διαδικτυακό ντοκιμαντέρ