Πυροβόλα όπλα και βία στην Ευρώ[η- Συστηματική ανασκόπηση - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η έρευνα, η οποία αναλύθηκε στην παρούσα εργασία, μέσω στατιστικών στοιχείων που έχουν ληφθεί από τον ευρωπαϊκό χώρο αλλά και από προηγούμενες ήδη αναρτημένες και δημοσιευμένες έρευνες, αναλύει σε βάθος τις επιπτώσεις που έχει η χρήση πυροβόλων όπλων και η βία στους ανθρώπους. Έτσι, παρατίθενται τα στατιστικά στοιχεία αυτά προκειμένου να δείξουν την διαφοροποίηση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην Ευρώπη όσον αφορά το θέμα της βίας και κατά συνέπεια της οπλοκατοχής. Η έρευνα είναι χωρισμένη σε ενότητες και υποενόητες, ξεκινώντας από το ιστορικό βίας και την περίπτωση των ΗΠΑ και καταλήγοντας στην έλλειψη ερευνών που αναφέρονται αποκλειστικά στα ευρωπαϊκά δεδομένα αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει μελλοντικά η νομιμοποίηση της οπλοκατοχής. Η εργασία αυτή, πέρα από το πρωτότυπο κείμενο και το μετάφρασμα αυτού, αποτελείται επίσης και από σχολιασμό του κειμένου και των μεταφραστικών προβλημάτων που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της μεταφραστικής διαδικασίας.

The research, which was analysed in this paper, through statistical data taken from the European area and from previous already posted and published surveys, analyses in depth the impact of firearms use and violence on people. Thus, these statistics are presented in order to show the difference between the United States of America and Europe on the issue of violence and consequently gun violence. The research is divided into sections and subsections, starting with the history of violence and the case of the United States and ending with the lack of research that deals exclusively with European data and the implications of legalising gun ownership in the future. In addition to the original text and its translation, this paper also consists of a commentary on the text and the translation problems that arose during the translation process.
Firearms and violence in Europe- A systematic review
Keywords: έρευνα, στατιστικά, πυροβόλα όπλα, Ευρώπη, βία, ΗΠΑ, οπλοκατοχή; Research, statistics, firearms, Europe, violence, USA, gun ownership