Προπαραγωγή και Παραγωγή Κόμικ: “Echoes of Desolation” - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία διερευνά την ισχυρή διασταύρωση της τέχνης και του ακτιβισμού με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κόμικ με ένα ευαίσθητο θέμα - το ανθρώπινο εμπόριο στο Μπαγκλαντές. Ενώ η αφήγηση μιας ιστορίας μπορεί να πάρει πολλές μορφές, τα κόμικς έχουν αναδειχθεί ως ένα συναρπαστικό μέσο για την αντιμετώπιση σύνθετων κοινωνικών ζητημάτων. Καταγράφεται όλη η διαδικασία δημιουργίας ενός κόμικ, από τα αρχικά στάδια της έρευνας του θέματος, του σχεδιασμού, μέχρι και της ολοκλήρωσης. Αυτό το ερευνητικό έργο εμβαθύνει στη διαδικασία δημιουργίας ενός κόμικ ως μέσο ευαισθητοποίησης και κατανόησης για το διάχυτο ζήτημα του ανθρώπινου εμπορίου στο Μπαγκλαντές. Υπογραμμίζεται η ικανότητα χρήσης των κόμικς ως μετασχηματιστικού μέσου, το οποίο μπορεί να υπερβεί τα όρια της φαντασίας και να ρίξει φως σε κρίσιμα ζητήματα. Συνδυάζοντας την αφήγηση ιστοριών με την εικαστική τέχνη, το κόμικ που αφορά τη συγκεκριμένη έρευνα, στοχεύει να προκαλέσει προβληματισμό στους αναγνώστες, τονίζοντας τον ρόλο της δημιουργικότητας και της ευαισθητοποίησης στην αντιμετώπιση πιεστικών παγκόσμιων προβλημάτων.

This thesis explores the powerful intersection of art and activism by investigating the creation of a comic with a profound theme - human trafficking in Bangladesh. In a world where storytelling takes many forms, comics have emerged as a compelling medium for addressing complex social issues. The entire process of creating a comic book is documented, from the initial stages of researching the subject to printing. This project delves into the process of creating a comic as a means of raising awareness and understanding of the pervasive issue of human trafficking in Bangladesh. It highlights the ability to use comics as a transformative medium that can transcend the boundaries of imagination and shed light on critical issues. By combining storytelling with visual art, this research aims to inspire social change and foster empathy, highlighting the role of creativity and awareness in addressing pressing global issues.
Preproduction and Production of Comics: "Echoes of Desolation"
Keywords: Κόμικ, σχεδιασμός, σχεδιασμός χαρακτήρων, ανθρώπινο εμπόριο, Μπανγκλαντές,; comic, design, character design, human trafficking, Bangladesh