Οργάνωση του οπτικοακουστικού αρχείου του κοσμήτορος του Ε.Κ.Π.Α π. Γεώργιου Μεταλληνού - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Ο Ορέστης Μαυρίκιος Λουρίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 27 Μαΐου του 1907 από αρχοντική οικογένεια του Αθανασίου και της Αριάδνης Λουρίδη Το 1923 ο Ορέστης Λουρίδης, αφού πλέον είχε φανερώσει τα πλούσια πνευματικά του χαρίσματα τελείωσε αριστούχος το Ελληνογαλλικό Λύκειο Χατζηχρήστου και το 1929 έλαβε το Πτυχίο του Οδοντιατρικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου το 1940 στην Κέρκυρα. Ήταν ορθόδοξος ιερέας, ομότιμος καθηγητής θεολογίας και συγγραφέας πάνω από 40 θεολογικών βιβλίων. Από το 1964 έως το 1967 σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε τα πτυχία θεολογίας και Φιλολογίας. Το οπτικοακουστικό υλικό όσον αφορά την ζωή, το έργο, την πορεία και τις δράσεις του κοσμήτορος του Ε.Κ.Π.Α π. Γεώργιου Μεταλληνού είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ικανοποιητικό και επαρκές, λόγω της ποικιλίας των γνώσεων που κατείχε ο ίδιος αλλά και τις εμπειρίες που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ορέστης Αθανάσιος Λουρίδης συνέστησε κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία « ΛΟΥΡΙΔΕΙΟ ΥΔΡΙΜΑ – ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ». Σκοπός του ιδρύματος είναι η μελέτη γενικά του βυζαντινού πολιτισμού και ειδικά του δημόσιου και ιδιωτικού βίου κατά τους τελευταίους προ πάντων αιώνες του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, για να διατηρηθούν στην μνήμη των μεταγενεστέρων οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα και κάθε είδους πολιτιστικά επιτεύγματα αυτού.

Orestis Maurikios Lourides was born in Constantinople on May 27, 1907 to a noble family of Athanasios and Ariadne Lourides. In 1923, Orestis Lourides, having now revealed his rich intellectual gifts, graduated with honors from the Greek-French Lyceum of Hatzichristou and in 1929 received the Degree of the Dental School of the University of Athens. Archpriest Father Georgios Metallinos was born on March 11, 1940 in Corfu. He was an Orthodox priest, emeritus professor of theology and author of over 40 theological books. From 1964 to 1967 he studied classical philology at the National and Kapodistrian University of Athens from where he received degrees in theology and philology. The audio-visual material regarding the life, the work, the course and the actions of the dean of the EKPA Fr. Georgios Metallinos is to a very large extent satisfactory and sufficient, due to the variety of knowledge that he possessed but also the experiences he has acquired over the years. Orestis Athanasios Louridis founded a non-profit foundation called "LOURIDEIO HYDRIMA - MEMORIES OF THE CITY". The purpose of the institution is the study of Byzantine culture in general and especially of public and private life during the last centuries of the Hellenism of Constantinople, in order to preserve in the memory of posterity the traditions, manners and customs and all kinds of cultural achievements thereof.
Keywords: Ορέστης Αθανάσιος Λουρίδης, Λουρίδειο ίδρυμα, π. Γεώργιος Μεταλληνός, οπτικοακουστικό υλικό, έντυπο υλικό, ακουστικό υλικό, Πνευματικό κέντρο, Ορθοδοξία, διοικητικό συμβούλιο.; Orestis Athanassios Louridis, Louride Foundation, p. Georgios Metallinos, audiovisual material, printed material, audio material, Spiritual Center, Orthodoxy, board of directors.