Ανάπτυξη πύλης πληροφόρησης για την επίδραση του COVID-19 στον κλάδο του Τουρισμού - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Το παρών Capstone Project έχει ως στόχο τη δημιουργία ενημερωτικού portal όπου το περιεχόμενό του αφορά την πανδημία του COVID-19 και απευθύνεται σε δύο κοινά. Το πρώτο κοινό αφορά τους τουρίστες που σκοπεύουν τα ταξιδέψουν στην Ελλάδα και το δεύτερο κοινό αφορά τους επαγγελματίες του τουρισμού. Επίσης γίνεται αναφορά για τη σπουδαιότητα του τουριστικού κλάδου στην οικονομία της Ελλάδα, αλλά και το πόσο έχει επηρεαστεί από την πανδημία. Στην πορεία της εργασίας χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου με σκοπό την ανάδειξη της ανάγκης που έχουν προκύψει για τη δημιουργία ενός portal. Η επεξεργασία των δεδομένων έγινε με τη χρήση του προγράμματος στατιστικής ανάλυσης ανοικτού κώδικα PSPP, ενώ για την ανάπτυξη του portal χρησιμοποιήθηκε το CMS WordPress. Παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της στατιστικής ανάλυσης και η ανάπτυξη του portal με προτάσεις για μελλοντικές επεκτάσεις.

This Capstone Project aims to create a news portal where its content relates to the COVID-19 pandemic and is addressed to two audiences. The first audience concerns tourists who intend to travel to Greece and the second audience concerns tourism professionals. There is also mention of the importance of the tourism industry to Greek economy, as well as how much it has been affected by the pandemic. In the course of the work, research data carried out by the Department of Tourism of the Ionian University were used in order to highlight the need that have arisen for the creation of a portal. The data was processed using the PSPP open-source statistical analysis program, while CMS WordPress was used to develop the portal. The results of the statistical analysis and the development of the portal with proposals for future extensions are presented in detail.
Keywords: πανδημία, κορωναϊός, τουρισμός, Ελλάδα, οικονομία, βιομηχανία τουρισμού, ξενοδοχεία; covid-19, pandemic, news portal, tourism industry, tourists, WordPress, Greek economy