Τα Μουσεία και η ανάπτυξη της Μουσειοπαιδαγωγικής - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η συγκεκριμένη εργασία ερευνά τον χώρο των μουσείων καθώς και τον ορισμό τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Πότε αυτά εμφανίστηκαν, ποια η σημασία τους για την κοινωνία και σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται ανάλογα το είδος τους. Στη συνέχεια, αναφέρει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις συλλογές των μουσείων καθώς και πότε και σε ποιες πόλεις λειτούργησε για πρώτη φόρα το μουσείο για το κοινό. Το άλλο κομμάτι στο οποίο επικεντρώνεται είναι η εμφάνιση της μουσειοπαιδαγωγικής. Θα γίνει διεξοδική μελέτη των μουσείων ως χώροι μάθησης, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται στα μουσεία και του τρόπου επικοινωνίας του μουσείου με το κοινό. Δηλαδή, με ποιους τρόπους και δραστηριότητες μπορεί το μουσείο να έρθει πιο κοντά με το κοινό και να προκαλέσει το ενδιαφέρον του. Τέλος, δεν θα παραληφθεί το θέμα της μουσειοπαιδαγωγικής εκπαίδευσης, δηλαδή το πεδίο εκείνο που συσχετίζει την εκπαίδευση και την μάθηση με τον πολιτισμό. Πότε εμφανίστηκε η μουσειοπαιδαγωγική στην Ελλάδα, ποια η σχέση του σχολείου με το μουσείο και ποια τα προβλήματα που υπάρχουν.
Keywords: Μουσείο, μουσειοπαιδαγωγική, εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθητές, επισκέπτες,κοινό, ψυχαγωγία, μουσειοπαιδαγωγοί