ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ (1862-1865) - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Στην παρούσα εργασία θα δοθεί έμφαση στην μελέτη των διαθηκών. Πιο συγκεκριμένα, θα δοθεί έμφαση στις πληροφορίες που προκύπτουν από τις διαθήκες, το νομικό πλαίσιο στο οποίο βασίστηκαν και στην δομή τους. Επιπλέον, είναι σημαντικό να προστεθεί ότι θα δοθεί έμφαση σε γενικές πληροφορίες για τα αρχεία, τις διάφορες κατηγορίες που υπάρχουν, και στο πως συνδέονται τα αρχεία με τις διαθήκες. Παράλληλα, θα γίνει αναφορά στα καθεστώτα προστασίας και στις κατοχές που επικράτησαν στην Κέρκυρα αλλά και σε όλα τα Ιόνια Νησιά.
Keywords: Διαθήκες, Αρχεία, Κέρκυρα, 19ος αιώνας