Μετάφραση αποσπάσματος της Εκθέσεως Ωμοτήτων των Καζαντζάκη, Κακριδή, Καλιτσουνάκη - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η συγκεκριμένη εργασία έχει ως θέμα της την μετάφραση και τον σχολιασμό αποσπάσματος της έκθεσης που συνέταξαν ο Ν. Καζαντζάκης , ο Ι. Κακριδής και ο Ι. Καλιτσουνάκης με διακριτικό τίτλο << ΈΚΘΕΣΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΩΣ ΩΜΟΤΗΤΩΝ ΕΝ ΚΡΗΤΗ>> όπως αυτή ανατυπώθηκε στο βιβλίο του Μανόλη Καρέλλη <<Ιστορικά Σημειώματα Για Την Κρήτη. Από την επανάσταση του 1866 ως την κατοχή>> και εκδόθηκε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. Το συγκεκριμένο θέμα επιλέχθηκε καθώς αναφέρεται σε μια από τις χειρότερες και πιο καθοριστικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας. Συγκεκριμένα λόγω του ότι αναβιώνουν εθνικιστικά και ναζιστικά κινήματα τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση με το συγκεκριμένο κείμενο έμοιαζε πιο επίκαιρη από ποτέ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο εύκολα και μεθοδικά η ανθρωπότητα έβγαλε τον χειρότερο της εαυτό. Με την Έκθεση αυτή, η οποία ήταν μια μόνο από τις εκθέσεις που είχαν συνταχθεί εκείνη την περίοδο, φαίνεται ακράδαντα η σαθρότητα των εθνικιστικών/ναζιστικών πολιτικών οι οποίες μπορεί να είναι καταστροφικές για οποιονδήποτε.
Keywords: ιστορική πηγή, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, εγκλήματα πολέμου, ναζισμός, εθνικισμός, Κρήτη, Ελλάδα, αντίσταση; historical source, WWII, war crimes, nationalism, nazism, Crete, Greece, resistance