Περιοδικό: CELESTE - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Το παρόν αποτελεί υποστηρικτικό κείμενο, αλλά συμπληρωματικό μέρος της πτυχιακής εργασίας σε μορφή φωτογραφικού περιοδικού, αναλύοντας τους λόγους που ώθησαν στον συγκεκριμένο τρόπο διαμόρφωσης του περιεχομένου της. Αρχικά εξετάζεται πως το μέσο μετάδοσης πληροφορίας μπορεί να επηρεάσει το ίδιο το μεταδιδόμενο μήνυμα, και πιο συγκεκριμένα, πως η φωτογραφία διαμορφώσει αντιλήψεις και στερεότυπα στο πλαίσιο της διαφημιστικής εικόνας. Οι εικόνες που χρησιμοποιούνται στο περιοδικό έχουν ως αναφορά τον χώρο της φωτογραφίας μόδας, αλλά η οπτική τους προσεγγίζει την διαφημιστική εικόνα με αντισυμβατικό τρόπο, σε αντίθεση με αυτόν που έχει εδραιωθεί στον τρέχοντα χώρο του θεάματος. Αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία ενός περιοδικού μόδας με στόχο τον μη στερεοτυπικό εικαστικό πειραματισμό μέσα από την απεικόνιση του ανθρωπίνου σώματος χωρίς εξωγενείς πιέσεις από κοινωνικές τάσεις και πρότυπα. Το υποστηρικτικό κείμενο αναλύει το φωτογραφικό περιοδικό και εξηγεί πως και γιατί επιλέχθηκαν οι παρούσες εικόνες, ώστε να τεθούν εδώ ερωτήματα σχετικά με το κοινωνικό φύλο, την ταυτότητα, την κοινωνική ομογενοποίηση και την καταναλωτική κουλτούρα.

The present text is a supportive but complementary part of the thesis in the form of a photographic magazine, analyzing the reasons that led to the specific way of shaping its content. Initially, it examines how the medium of information transmission can influence the transmitted message itself, and more specifically, how photography shapes perceptions and stereotypes within the context of advertising imagery. The images used in the magazine are based on the field of fashion photography, but their approach to advertising imagery is unconventional, contrary to what has been established in the current realm of spectacle. The subject of the thesis is the creation of a fashion magazine aiming for non-stereotypical visual experimentation through the depiction of the human body without external pressures from social trends and standards. The supportive text analyzes the photographic magazine and explains how and why the present images were selected, raising questions related to gender, identity, social homogenization, and consumer culture.
Magazine: CELESTE
Keywords: Φωτογραφία, Περιοδικό, Μόδα, Διαφήμιση; Photography, Magazine, Fashion, Advertisement