Η ΒΙΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Το παρόν πόνημα είναι αποτέλεσμα μιας αρκετά χρονοβόρας μελέτης σχετικά με το φαινόμενο της βίας και ειδικά της εφαρμογής του νόμου του Lynch στην εποχή μας στη γείτονά μας χώρα, την Τουρκία. Στο απαιτητικό αλλά και γοητευτικό αυτό εγχείρημα στηρίχθηκα κυρίως στη βιβλιογραφία που μου παρασχέθηκε από τον επιβλέποντα καθηγητή μου Γεώργιο Μιχαλακόπουλο, καθώς και σε πολλά στοιχεία της επικαιρότητας αποκτώντας καθ’ υπόδειξή του πρόσβαση σε γεγονότα λιντσαρίσματος και βίας που συνέβησαν την περίοδο διακυβέρνησης του AKP και που άφησαν μεγαλύτερο ή μικρότερο αποτύπωμα στην πορεία της χώρας. Αρκετά από αυτά τα γεγονότα απασχόλησαν τη διεθνή ειδησεογραφία και επέσυραν συχνότατα άσκηση δριμείας κρητικής απέναντι στις πρακτικές βίας στην όμορη χώρα. Έγινε προσπάθεια να καταδειχθεί η σχέση και η σύνδεση των γεγονότων αυτών με την πολιτική του Ερντογάν, ως εκφραστή του πολιτικού Ισλάμ σε σχέση πάντοτε με τον ανέκαθεν επικρατούντα εθνικισμό. Από την άλλη πλευρά καταβλήθηκε προσπάθεια να αποδοθεί η εικόνα της τουρκικής κοινωνίας ως καθρέφτη του τουρκικού πολιτισμού αλλά και της ψυχολογίας των Τούρκων. Θεωρήθηκε, τέλος, απαραίτητη αυτή η αναφορά, αφού γίνεται λόγος ουσιαστικά για τη λεγόμενη κουλτούρα βίας και λιντσαρίσματος.

This study is the result of a time-consuming study of the phenomenon of violence and especially the application of Lynch's law in our time in our neighboring country, Turkey. In this demanding and charming endeavor, I relied mainly on the literature provided to me by my supervising professor, Georgios Michalakopoulos, as well as on many current events, gaining access to lynching and violence incidents that occurred during the AKP's rule. greater or lesser footprint in the course of the country. Several of these events have been the subject of international news coverage and have often led to the exercise of a strong cretan action against violent practices in the neighboring country. An attempt has been made to demonstrate the relation and connection of these events with Erdogan's policy, as an expression of political Islam, always in relation to the always prevailing nationalism. On the other hand, an attempt was made to portray the image of Turkish society as a mirror of Turkish culture and the psychology of the Turks. Finally, this report was considered necessary, since there is essentially talk of the so-called culture of violence and lynching.
Keywords: Βία, Λιντσάρισμα, Τουρκία, 21ος αιώνας, Ερντογάν.