Μετάφραση από τα Ελληνικά προς τα Αγγλικά και τα Γαλλικά των άρθρων 52-59 του Νόμου υπ’αριθμ. 4548/2018 περί Ανωνύμων Εταιρειών και σχολιασμός της μεταφραστικής διαδικασίας. - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η πτυχιακή αυτή εργασία αποτελεί μετάφραση από τα ελληνικά προς τα αγγλικά και τα γαλλικά των άρθρων 52-59 του νόμου υπ’ αριθμ. 4548/2018 περί ανώνυμων εταιρειών, μαζί με αναλυτικό σχολιασμό της μεταφραστικής διαδικασίας. Διαρθρώνεται από τη μετάφραση προς τα αγγλικά, της μετάφρασης προς τα γαλλικά και την παράθεση ενός πίνακα τρίγλωσσης απεικόνισης του πρωτοτύπου και των μεταφρασμάτων, καθώς και έναν σχολιασμό μέσω παραδειγμάτων των δυσκολιών και των ιδιαιτεροτήτων του μεταφραστικού εγχειρήματος, μαζί με παράθεση του γλωσσαρίου τεκμηρίωσης όρων και της βιβλιογραφίας που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα στρατηγικών αντιμετώπισης των προκλήσεων. Πρόκειται για μία ανάλυση του νομικού λόγου της ελληνικής, της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας, μέσω της περιγραφικής επεξήγησης σε αυτές ενός ελληνικού νόμου που αναφέρεται στην ελληνική πραγματικότητα.

This thesis is a translation from Greek into English and French of articles 52-59 of Law 4548/2018 on the Société Anonyme (S.A.), together with a detailed commentary on the translation process. It consists of the English translation, the French translation and a trilingual display of the original text and the two translations, as well as a commentary with examples of the difficulties and peculiarities of the translation process, a glossary of terms found in the text and the literature used in the research of strategies to address the challenges. It is an analysis of the legal discourse of the Greek, English and French languages, through the explanation in each language of a Greek law referring to the Greek reality.
Translation from Greek into English and French of articles 52-59 of Law 4548/2018 on the Société Anonyme (S.A.) and commentary of the translation process.
Keywords: Ανώνυμες Εταιρείες, Νόμος υπ’ αριθμ. 4548/2018, Σχολιασμός Δικαίων Χωρών; Societe Anonyme, Greek Law 4548/2018, Translation commentary