ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η διαχείριση του κινδύνου είναι ένα στοιχειώδες κομμάτι για τις καθημερινές λειτουργίες του αεροσκάφους. Τι αποτελεί παράγοντα επικινδυνότητας για το αεροσκάφος; Στοιχείο που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία αυτού. Μεταβλητές όπως οι καιρικές συνθήκες που μπορούν να καθυστερήσουν ή ακόμη να ακυρώσουν την προγραμματισμένη πτήση του αεροσκάφους, μεγάλη κίνηση στο αεροδρόμιο σε συνδυασμό με ανεπαρκές προσωπικό, αμέλεια στη συντήρηση και στους τακτικούς ελέγχους του αεροσκάφους, είναι κάποιοι από τα χαρακτηριστικά που συντελούν στην μεγέθυνση του κινδύνου αυτού. Με αφορμή τον εξής κίνδυνο, ως αποστολή για την έρευνα είναι ο εντοπισμός των κυριότερων παραγόντων που επιδεινώνουν τον λειτουργικό κίνδυνο, την εκτίμηση και των εύρεση των πιθανών επιπτώσεων που μπορούν να επιφέρουν σε περίπτωση μη αποδοτικής διαχείρισης.

Risk management is an integral part of the daily operations of the aircraft. What constitutes an aircraft hazard? Variables that prevent it from working properly. Such could be weather conditions that have the potential to delay or even cancel the scheduled flight of the aircraft, heavy traffic at the airport combined with insufficient staff, negligence in the maintenance and regular checks of the aircraft, are some of the characteristics that contribute to the increase of the operational risk. On the occasion of the following risk, the mission of the research is to identify the main factors that aggravate the operational risk and to assess and find the possible effects that they can bring in case of inefficient management.
ANALYSIS AND RISK ASSESSMENT OF THE OPERATING ENVIRONMENT OF CIVIL AVIATION PASSENGER AIRCRAFT
Keywords: πολιτική αεροπορία, εκτίμηση λειτουργικού κινδύνου αεροσκαφών, ανάλυση λειτουργικού κινδύνου αεροσκαφών, αεροδρόμια, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, περιβάλλον λειτουργίας αεροσκάφους; operational risk analysis on aircraft, operational risk assessment on aircraft, airports, air traffic control, aircraft functioning ecosystem.