Εργασία τεκμηρίωσης ορολογίας στο πεδίο του πολιτισμού σε συνεργασία με τη Μονάδα Ορολογίας της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Στο πλαίσιο της εκπόνησης της πτυχιακής εργασίας με τίτλο «Εργασία τεκμηρίωσης ορολογίας στο πεδίο του πολιτισμού σε συνεργασία με τη Μονάδα Ορολογίας της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» διενεργήθηκε έρευνα για την απόδοση είκοσι πέντε όρων από τα αγγλικά στα ελληνικά, δόθηκαν ορισμοί αυτών στις δύο γλώσσες, ενώ αναζητήθηκε και δόθηκε από έγκυρη πηγή συγκείμενο για κάθε όρο, στις δύο γλώσσες. Οι όροι που αποτέλεσαν το αντικείμενο της εργασίας προέρχονταν από τον τομέα του πολιτισμού και συγκεκριμένα από την υποκατηγορία «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας». Σκοπός της εργασίας είναι ο εμπλουτισμός του έργου «Διαδραστική ορολογία για την Ευρώπη» (IATE) στον συγκεκριμένο τομέα, μέσα από την έρευνα, πρωτίστως, σε πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Within the framework of the BA dissertation entitled as “Terminology documentation work in the field of Culture carried out in collaboration with the Terminology Coordination Unit of the European Parliament’s Directorate General for Translation”, research was conducted for the translation of twenty-five English terms in Greek, definitions and context were privided for all terms in both languages after extensive research in reliable sources. The terms included in the project belong to the field of culture and specifically to the sub-field “House of European History”. The main purpose of this project has been the enrichment of the Interactive Terminology for Europe (IATE) in this field, through the research –mainly– in databases of the European Union.
Keywords: μετάφραση, ορολογία, IATE, πολιτισμός, Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Ευρωπαϊκή Ένωση; translation, terminology, IATE, culture, House of European History, European Union