Learning to Work With Robots: Μετάφραση του άρθρου της Molly Kinder και σχολιασμός της μεταφραστικής διαδικασίας. - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Στο προς μετάφραση άρθρο παρουσιάζονται σκέψεις αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε η μετάβαση στην εποχή των μηχανών να αφήσει πίσω της όσο το δυνατό λιγότερη ανεργία και να βρει κατάλληλα προετοιμασμένες τις επόμενες γενιές εργαζομένων, που τώρα ξεκινά για αυτούς η εκπαιδευτική διαδικασία. Ακολουθεί η μετάφραση του άρθρου από τα Αγγλικά στα Ελληνικά σε παράθεση εντός πίνακα. Στο κεφάλαιο «Σχολιασμός» γίνεται αναλυτικότερη αναφορά τόσο στο πρωτότυπο όσο και στο μετάφρασμα, παρουσιάζονται στοιχεία που θα εξυπηρετήσουν την κατανόηση του κειμένου εκ μέρους του αναγνώστη, περιγράφεται αναλυτικά το κειμενικό είδος στο οποίο ανήκει, με εκτενή αναφορά στα μεταφραστικά προβλήματα που το συγκεκριμένο άρθρο αλλά και κείμενα όμοια με αυτό θέτουν στον μεταφραστή.
Μαθαίνοντας να δουλεύουμε με τα ρομπότ: Μετάφραση του άρθρου της Molly Kinder και σχολιασμός της μεταφραστικής διαδικασίας.
Keywords: Πτυχιακή Εργασία, Μετάφραση, Σχολιασμός, Άρθρο, Αυτοματοποίηση, Αυτοματισμός, Τεχνητή Νοημοσύνη; Dissertation, Translation, Comments, Article, Foreign Policy, Molly Kinder, Automation, Artificial Intelligence, Robots