Δημιουργία Ηχητικού Περιβάλλοντος Κινηματογραφικής Αισθητικής για την Παραγωγή μιας Ταινίας - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Στην παρούσα εργασία θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί μια μελέτη, μέσα από την παραγωγή μιας κινηματογραφικής ταινίας, μικρού μήκους, με ηχητική επένδυση. Η ταινία, που ονομάστηκε «Το Χρονικό», δημιουργήθηκε βασισμένη στην δημιουργία αφαιρετικής ηχητικής επένδυσης, σε στυλ πειραματικής ηχητικής τέχνης. Πρόκειται για ένα είδος καλλιτεχνικού βίντεο που δείχνει τις φάσεις ανάπτυξης και εξέλιξης στην ζωη του προσώπου που θα πρωταγωνιστήσει. Με ενσωματωμένο το στοιχείο του stop motion (animation pixilation), την χρήση του αναδρομικού μοντάζ, τόσο στον ήχο όσο και στην εικόνα, με αναδρομικές σκηνές στο παρελθόν αλλά και από τις μεταβατικές σκηνές «κόμβους», που θα ακολουθήσουν, θα μεταφερόμαστε από την μία χρονική περίοδο στην άλλη. Η μετάβαση αυτή από το ένα στάδιο στο άλλο (σκηνή) χαρακτηρίζεται ως αρκετά αφαιρετική και «χαοτική», δίνοντας την αίσθηση της εναλλαγής του χρόνου. Στη συνέχεια αναλύονται όλες οι διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν για την υλοποίηση του έργου αυτού όπως αντίστοιχα συμβαίνει και στην παραγωγή μιας κινηματογραφικής ταινίας κάτω από οποιαδήποτε τεχνική ή αισθητική. Τα στάδια αυτά περιγράφουν την προπαραγωγή, την παραγωγή και την μεταπαραγωγή, καθένα από τα οποία διαχωρίζεται σε επιμέρους στάδια και διαδικασίες, που μπορεί να διαφέρουν λίγο ανάλογα το είδος ή ακόμα και την εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

In this work, a study will be presented and analyzed, through the production of a short film, with audio. The film, called "The Chronicle", was created based on the creation of an abstract sound overlay, in the style of experimental sound art. It is a kind of artistic video that shows the phases of growth and development in the life of the person who will star. With the integrated element of stop motion (animation pixilation), the use of retrospective montage, both in sound and image, with retrospective scenes in the past but also from the transitional "nodes" scenes that will follow, we will be transported from one time period to the other. This transition from one stage to another (scene) is characterized as quite abstract and "chaotic", giving the sense of the alternation of time. Then all the procedures carried out for the implementation of this project are analyzed, as is the case in the production of a film under any technique or aesthetic. These stages describe pre-production, production and post-production, each of which is divided into individual stages and processes, which may differ slightly depending on the genre or even the evolution of technology over the years.
Creating a Sound Environment of Cinematic Aesthetics for the Production of a Film
Keywords: ηχητικός σχεδιασμός, μοντάζ, βίντεο τέχνη, μουσική, στοπ μόσιον; sound design, montage, video art, stop motion