Η μαγεία στον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου και της αρχαίας Ελλάδας. Τα ταφικά τους έθιμα μέσα από την έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Το ευρύτερο θεωρητικό πλαίσιο με το οποίο ασχολείται η παρούσα πτυχιακή εργασία, περιγράφονται οι έννοιες του πολιτισμού, της συμμαχίας, των μνημείων, των μουσειακών συλλογών και των εκθεμάτων με σκοπό να γνωρίσει ο αναγνώστης το αντικείμενο το οποίο αναγράφεται στην παρακάτω εργασία που είναι η μαγεία στον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου και της αρχαίας Ελλάδας, καθώς επίσης και τα ταφικά τους έθιμα και πως φαίνεται μέσω της έκθεσης του εθνικού αρχαιολογικού μουσείου της Αθήνας. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να γίνει έρευνα και να αναφερθούν οι ομοιότητες και οι διαφορές που είχαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Έλληνες πάνω σε αυτό το θέμα. Ένα σημαντικό μέρος της παρούσας πτυχιακής εργασίας, μας τονίζει την σύνδεση της θρησκείας της μαγείας και της ιατρικής. Ιδιαίτερα όταν έχαναν την ελπίδα τους από όλα τα άλλα όλοι κατέφευγαν στην μαγεία. Η εργασία στηρίζεται σε γνήσιες βιβλιογραφικές έρευνες.

The broader theoretical framework with which this thesis deals, the concepts of culture, alliance, monuments, museum collections and exhibits are described in order for the reader to get to know the object which is written in the following thesis which is magic in culture of ancient Egypt and ancient Greece, as well as their burial customs and how it can be seen through the exhibition of the national archaeological museum of Athens. The aim of this paper is to research and report the similarities and differences that the ancient Egyptians and the ancient Greeks had on this subject. An important part of this thesis emphasizes the connection between the religion of magic and medicine. Especially when they lost hope of everything else everyone resorted to magic. The work is based on original bibliographic research.
Keywords: πολιτισμός, συμμαχίας, μνημεία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, μουσειακές συλλογές, εκθέματα, μαγεία, ταφικά έθιμα, εκθέματα, μάγος; culture, alliance, monuments, Egypt, Greece, National Archaeological Museum, museum collections, exhibits, magic, burial customs, exhibits, magician