Ανάπτυξη πλατφόρμας για τη βιοποικιλότητα των ιονίων νήσων - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με την ανάλυση και δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής με το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου WordPress. Σκοπός της εφαρμογής είναι η καταγραφή, η προβολή στοιχείων και ενημέρωση των πολιτών πάνω στη βιοποικιλότητα των Ιονίων νήσων. Αρχικά γίνεται εισαγωγή στον όρο βιοποικιλότητα και στη συνέχεια παρουσιάζεται η παρούσα κατάσταση της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά. Έπειτα γίνεται λόγος στην ανάγκη ύπαρξης της διαδικτυακής πλατφόρμας, και το σκοπό που θα εξυπηρετεί. Στη συνέχεια πραγματοποιείται μία επισκόπηση δημοφιλών εφαρμογών βιοποικιλότητας και στη συνέχεια η ανάλυση των απαιτήσεων που προκύπτουν για τη δημιουργία μια τέτοιας εφαρμογής. Επιπρόσθετα παριστάνεται ο σχεδιασμός του συστήματος με την παρουσίαση των UML διαγραμμάτων και των προσχεδίων (Wireframes). Τέλος, περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος υλοποίησης της πλατφόρμας από την αποθήκευση των δεδομένων και την εγκατάσταση μέχρι την επεξεργασία της.
Keywords: βιοποικιλότητα (Biodiversity), Natura 2000, WordPress, Google My Maps, Wireframes