«Διοίκηση Δημοσίων Βιβλιοθηκών υπό το πρίσμα της νόσου Covid-19: παραδείγματα καινοτόμων πρακτικών» - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η πανδημία της COVID-19 από το 2020 επέδρασε δραματικά στη λειτουργία των βιβλιοθηκών και των Δημοσίων Βιβλιοθηκών ειδικότερα. Μέσα στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνθηκε η καινοτομία στις βιβλιοθήκες παγκοσμίως από την IFLA για την αντιμετώπιση των προκλήσεων. Πλήθος παραδειγμάτων από όλο τον κόσμο καταγράφηκαν και διαδόθηκαν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της IFLA. Οι Δημόσιες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα ακολούθησαν τα διεθνή παραδείγματα καινοτομιών και κατόρθωσαν, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, να προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινό τους και να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους στην κοινότητα. Σε γενικές γραμμές η κρίση της πανδημίας φαίνεται να ενθάρρυνε τις διοικήσεις των βιβλιοθηκών να εφαρμόσουν καινοτομίες και να επιτάχυνε εκσυγχρονισμούς και μεταρρυθμίσεις στις βιβλιοθήκες,• που ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις της υγειονομικής κρίσης.

The pandemic of COVID-19 from 2020 has had a dramatic impact on the functioning of libraries and public libraries in particular. In this context, innovation in libraries was globally encouraged by IFLA to address the challenges. Numerous examples from around the world were documented and disseminated through the official IFLA website. Public libraries in Greece followed the international examples of innovation and managed, some less and some more, to offer services to their public and to upgrade their role in the community. In general, the pandemic crisis seems to have encouraged library managements to implement innovations and accelerated modernization and reforms in libraries that responded to the challenges of the health crisis.
Public Library Management in the Context of Covid-19: Examples of Innovative Practices
Keywords: Δημόσιες Βιβλιοθήκες, COVID-19, Υγειονομική κρίση, Διοίκηση κρίσεων, Καινοτομία; Public Libraries, COVID-19, Health Crisis, Crisis Management, Innovation