Σχεδιασμός Διαμεσικής Καμπάνιας Προώθησης Πολιτισμικού́ και Πολιτιστικού́ Αποθέματος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η Μελέτη Περίπτωσης του ionianexperience.com - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Το πολιτισμικό και πολιτιστικό απόθεμα αποτελεί ένα ιδιαιτέρα σημαντικό περιεχόμενο για την ανάδειξη της ταυτότητας ενός τόπου. Όμως, συχνά́ η διάδοσή του μέσω σύγχρονων τεχνολογιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αναποτελεσματική και με χαμηλό βαθμό διαδραστικότητας, καθώς δεν αξιοποιεί επαρκώς τις δυνατότητες των μέσων. Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τους παράγοντες που ενισχύουν τη διάδοση του περιεχομένου μιας διαφημιστικής καμπάνιας σε σύγχρονα, σημαντικά μέσα επικοινωνίας. Διερευνά τις παραμέτρους που διαμορφώνουν την αποτελεσματικότητα της διάδοσης και τις δυνατότητες βελτιστοποίησής της. Επίσης, μελετά τις δυνατότητες διάδοσης του περιεχομένου μιας διαφημιστικής καμπάνιας με μεθόδους και πρακτικές διαμεσικής αφήγησης. Στο πλαίσιο αυτό, επεξεργάζεται την υλοποίηση πειραματικών δράσεων προώθησης πολιτισμικού και πολιτιστικού αποθέματος ενός τόπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ως μελέτη περίπτωσης πραγματεύεται το περιεχόμενο που έχει παραχθεί στο πλαίσιο της καμπάνιας του ionianexperience.com. Η εργασία περιλαμβάνει ένα εισαγωγικό θεωρητικό μέρος για τα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα και τη διαμεσική αφήγηση. Το πρακτικό μέρος της αφορά την επεξεργασία μεθοδολογίας διαμεσικής καμπάνιας προβολής της πολιτιστικής και πολιτισμικής αξίας της Νότιας Κέρκυρας. Συγκερκιμένα, επιλέγονται τέσσερες γεωγραφικές τοποθεσίες πολιτισμικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος πάνω στις οποίες γίνεται έρευνα για να εντοπιστούν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη τους. Στο πλαίσιο εκπόνησης της εργασίας αυτής μελετώνται, όπως προκύπτουν από τη βιβλιογραφία, μια σειρά βημάτων τα οποία ακολουθούνται για την ολοκλήρωση του στόχου. Στα βήματα αυτά περιλαμβάνονται ενδεικτικά, η έρευνα αγοράς, ο σχεδιασμός ιστοριών και η επιλογή πλατφορμών διάδοσης. Στο τελευταίο βήμα παρέχεται και μια σειρά οδηγιών για τη δημιουργία σχετικών καμπανιών για την ανάδειξη γεωγραφικών τόπων με παρόμοια χαρακτηριστικά.

The cultural and artistic value of a specific region is particularly important with regard to its overall identity. However, its dissemination through modern technologies and social media is often inefficient and with a low degree of interactivity. This thesis examines the factors that enhance the dissemination of the content of an advertising campaign by modern, important means of communication. It explores the parameters that shape the effectiveness of dissemination and the possibilities for optimizing it. In this regard, it studies the possibilities for spreading (promoting) the content of an advertising campaign with methods and practices of intermediary narrative. In this context, it is working on the implementation of experimental actions to promote the artistic and cultural value of a region through social networks. As a case study, it is assessing the content produced for the digital campaign ‘ionianexperience.com’ The paper includes an introductory theoretical section regarding digital social networks and intermediary narrative. Its practical section regards the process of a methodology for the promotion of the cultural and artistic value of Southern Corfu. In this respect, four geographical sites of cultural and artistic interest are selected and researched to identify elements that will help in their exposure. In the context of the preparation of this work, a series of steps took place. These steps include, for example, market research, story design, the selection of dissemination platforms. The last step also provides a series of guidelines for the creation of relevant campaigns for the exposure/promotion of geographic sites with similar characteristics.
Design of transmedia campaign for promoting cultural heritage of corfu via social media. A case study of ionianexpirience.com
Keywords: Διαμεσική Αφήγηση, Διαφημιστική Καμπάνια, Πολιτισμός, Τουρισμός, Νότια Κέρκυρα, Κοινωνικά Δίκτυα, Παιγνιοποίηση, Διαδραστική Καμπάνια; Transmedia Storytelling, Advertising Campaign, Culture, Tourism, Southern Corfu, Social Media, Gamification, Interactive Campaign