Ανάπτυξη Μοντέλων Πρόβλεψης στην Καρδιακή Ανεπάρκεια - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εστιάζει στην ανάπτυξη και αξιολόγηση μοντέλων πρόβλεψης για την καρδιακή ανεπάρκεια χρησιμοποιώντας τεχνικές μηχανικής μάθησης. Μέσα από τη μελέτη των χαρακτηριστικών των ασθενών και τη χρήση αλγορίθμων όπως Random Forest, Gradient Boosting και άλλους, επιτεύχθηκαν υψηλής ακρίβειας προβλέψεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι τα μοντέλα μηχανικής μάθησης μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστα εργαλεία για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας. Η τελική εφαρμογή, που αναπτύχθηκε σε Django, αποδείχθηκε αποτελεσματική σε πραγματικά δεδομένα, προσφέροντας έτσι μια σημαντική βοήθεια στους επαγγελματίες υγείας. Παρά τους περιορισμούς της μελέτης, τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη δυναμική της μηχανικής μάθησης στην ιατρική πρόβλεψη και προτείνουν κατευθύνσεις για μελλοντική έρευνα.
Keywords: Kαρδιακή Aνεπάρκεια, Mοντέλα Πρόβλεψης, Μηχανική Μάθηση