«Η μουσική των Ειρμών και των Στιχηρών της Μ. Εβδομάδος από τις πρώτες καταγραφές μέχρι και τις πρώτες έντυπες εκδόσεις. Παράδοση, εξέλιξη και ανανέωση» - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα διδακτορική διατριβή εξετάζει την εξέλιξη του μέλους των ειρμών και των στιχηρών της Μεγάλης Εβδομάδος. Μελετώνται διάφορες μελωδικές εκδοχές, ανά εποχή με ονομαστική αναφορά σε συγκεκριμένους μελοποιούς και φθάνουμε μέχρι τις πρώτες έντυπες εκδόσεις του 19ου αι. Ως προς την ανάλυση του μέλους των ειρμών εξετάζονται οι εξής εκδοχές: βυζαντινή, κουκουζέλεια, Θεοφάνης Καρύκης, Ιωάσαφ ο νέος Κουκουζέλης, Χρυσάφης ο νέος, Γερμανός Μητροπολίτης Νέων Πατρών, Μπαλάσιος, Πέτρος Πελοποννήσιος, Πέτρος Βυζάντιος, Νέα Μέθοδος.Η ανάλυση του μέλους των στιχηρών αφορά τις παρακάτω μελωδικές εκδοχές: Βυζαντινή, Χρυσάφης, Γερμανός, Πέτρος Πελοποννήσιος και Νέα Μέθοδος. Όλα τα μέλη περιλαμβάνονται σε δύο ξεχωριστά Παραρτήματα. Η έρευνα έδειξε ότι το μέλος αλλάζει κατά εποχή, αφού εάν συγκρίνει κανείς τις διάφορες μελωδικές παραλλαγές, εύκολα κατανοεί τις διαφορές.

This doctoral thesis examines the evolution of the hymns and verses of Holy Week. Various melodic versions are studied, by era with specific composers named, and we reach the first printed versions of the 19th century. Regarding the analysis of the member of the hirmi, the following versions are examined: Byzantine, Koukouzelis, Theophanis Karykis, Ioasaf the new Koukouzelis, Chrysafis the new, German Metropolitan of New Patras, Balasios, Peter of Peloponnese, Peter of Byzantium, New Method. The analysis of the member of the verses concerns the following melodic versions: Byzantine, Chrysafis, Germanos, Petros Peloponnesios and New Method. All of the hymns are included in two separate Appendix Research has shown that the member changes with the seasons, since if one compares the different melodic variations, one can easily understand the differences.
Keywords: καινοφανείς θέσεις, βυζαντινή, μεταβυζαντινή περίοδος, Νέα Μέθοδος; new musical theseis, Byzantine, Post - Byzantine Period, Νew Method