Αξιολόγηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Fintech - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Στην σημερινή εποχή, θα ήταν λάθος να παραβλέψουμε τα οφέλη από την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας. Ζούμε σε μια εποχή όπου εφαρμογές που φάνταζαν χρονοβόρες και οι διαδικασίες που ταλαιπωρούσαν τόσο τους πελάτες όσο και τους υπαλλήλους, πλέον, έχουν απλοποιηθεί από την τεχνολογία την ίδια. Οι λειτουργίες σε παραδοσιακά τραπεζικά ιδρύματα όπως και οι τρόποι οικονομικών συναλλαγών αλλάζουν είτε λόγο νομοθετικών σχεδίων είτε λόγο διευκόλυνσης της εκπόνησης των διαδικασιών αυτών. Πλέον, με την ανάπτυξη νέων εταιρειών γίνεται περισσότερη και βελτιστοποιημένη εστίαση στις ανάγκες του καταναλωτή και πελάτη με σκοπό τον πιο άμεσο και οικονομικό τρόπο. Μεγάλος ρόλος σε αυτήν την ανάπτυξη έπαιξαν οι χρηματοοικονομικές τεχνολογίες που βοήθησαν στην κάλυψη αναγκών αλλά και στην αντιμετώπιση καταστάσεων που δυσκόλευαν τον καταναλωτή ή πελάτη να βοηθηθεί στις εμπορικές συναλλαγές του. Η πτυχιακή εργασία ασχολήθηκε με δύο τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και μέσα από την δημιουργία ερωτηματολογίου πραγματοποιήθηκε μια χαρτογράφηση των Ελλήνων καταναλωτών όσον αφορά τις δύο αυτές υπηρεσίες. Η μία κατηγορία αφορά τις ηλεκτρονικές τραπεζικές εφαρμογές και η άλλη τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η έρευνα ελπίζω να συνεισφέρει στην διερεύνηση του επιπέδου ωρίμανσης που υπάρχει στην Ελλάδα ως προς τις δυο υποκατηγορίες των χρηματοοικονομικών τεχνολογιών.
Keywords: αποδοχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών,ηλεκτρονική τραπεζική,ηλεκτρονικές πληρωμές, πληρωμές κινητά; adoption fintech,ebanking-epayment,phone payment